Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtkrémleves sült bacon chips-el recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 0,5 liter tej
  • 2 evőkanál vaj
  • só
  • bors
  • szerecsendió
  • 25 dkg sajt
  • 1 darab erőleveskocka
  • bacon
  • 0,5 dl tejszín (opcionális )

Elkészítése

A vajat egy közepes lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, majd megszórjuk a liszttel, és folyamatos keverés mellett enyhén pirítjuk.

Felöntjük a tej felével és kb. 2 dl vízzel, majd csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés szerecsendióval.

A sajtot kisebb darabokra vágjuk vagy lereszeljük, és a leveshez adjuk. Folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad. Ha szükséges, további vizet vagy tejet adunk hozzá, hogy elérjük a kívánt sűrűséget.

A levest botmixerrel teljesen simára dolgozzuk. Ha még selymesebb állagot szeretnénk, hozzákeverünk 0,5 dl tejszínt is.

Bacon chips:

A baconszeleteket egy száraz, hideg serpenyőbe tesszük, és alacsony hőfokon elkezdjük pirítani. Ahogy a zsír kiolvad, fokozatosan növeljük a hőt, és addig sütjük, amíg ropogósra nem pirul. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk, majd kisebb darabokra tördeljük.

Tálalás:

A forró levest tányérokba merjük, a tetejére ropogós bacon chipset szórunk. Ízlés szerint pirított kenyérkockával is kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sajtkremleves-sult-bacon-chips-el/