Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos brokkolikrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis szelet (lm) vaj
  • 30 dkg (lm) natúr krémsajt (aki nem laktózérzékeny, használjon ízlés szerint natúr krémsajtot, de nem összekeverendő a sajtkrémmel)
  • 4 ek (lm) tejföl
  • 1 l húsleves-, vagy zöldségleves alaplé
  • 2 tk kukorica keményítő
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors


Elkészítése:

A brokkolirózsákat a vajon roppanósra párolom, hozzáadom az aprított fokhagymát, felöntöm az alaplével, és összeforralom.

A tejfölt a krémsajttal, néhány evőkanál forró leveslével összeturmixolom, majd a leveshez adom, és botmixer segítségével az egészet pürésítem (ezt megelőzően én néhány rózsát ki szoktam venni, amit félreteszek a későbbi tálaláshoz).

A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldom, és a leveshez adom, majd összeforralom, és forrón tálalom.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/sajtos-brokkolikremleves-2/