Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos burgonyakrém leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab burgonya
  • húsalaplé
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg sajt
  • só
  • 2,5 dl tejföl
  • húsos szalonna vagy bacon
  • reszelt cheddar a tetejére

Elkészítése

A burgonyákat meghámozzuk és feldaraboljuk. A burgonyát egy edénybe tesszük és annyi alaplevet öntünk rá, ami ellepi és puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

A levesbe belekeverjük a vajat, lisztet és a sajtot, majd visszatesszük a tűzre. Felforraljuk, majd kis lángon kb 10 percig főzzük. Megkóstoljuk és ha szükséges akkor sózzuk és kevés szerecsendiót adhatunk még hozzá.

A tejfölt elkeverjük kevés leveslével, majd velekeverjük a levesbe és még 1-2 percig főzzük.

A tetejére piríthatunk szalonnát vagy bacont és szórhatunk rá reszelt sajtot.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sajtos-burgonyakrem-leves/