Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db burgonya (4 személyre)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 liter alaplé (kockából)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • vaj
  • só
  • bors
  • virsli

Elkészítése

A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, mindkettőt apró darabokra felaprítjuk. A vajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát. Átkeverjük, majd felengedjük a csirkehúslével. Teszünk hozzá 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymát, sót, borsot és ételízesítőt. (Vigyázzunk, hogy ne legyen túl sós, mert a csirkehúslé és a sajt is tartalmaz sót.)

Kb. 15 perc alatt puhára főzzük, majd leveszünk a tűzről, és turmixgéppel pépesítjük (de ez nem kötelező). Visszatesszük a tűzre, és beleszórjuk a reszelt sajtot, addig keverjük, míg elolvad. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott virslit, amit szintén készre főzünk benne.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sajtos-burgonyaleves/