Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos csirkeleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csirkeaprólék
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 db zsemle
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor kapor
  • 1 szál póréhagyma
  • bors
  • só

Elkészítése

A feldarabolt csirkeaprólékot sós vízbe puhára főzzük. Az apró kockákra vágott zsemlét 3 dl. leforrázzuk, majd turmixgépben pépesítjük. A levéből kiszedjük, az aprólékot lecsontozzuk, és apróra daraboljuk. A turmixolt pépet a leszűrt leveshez öntjük, belekeverve a bort, és a sajtot, majd összeforraljuk. Az apróra szelt szalonna kiolvasztott zsírján megfonnyasztjuk a hagymát. Ezt a hagymás-pörcöt a hússal együtt tálba tesszük, és ráöntjük a forró sajtos levet.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sajtos-csirkeleves/