Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos húsgombócleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A húsgombóchoz

  • 30 dkg darált hús
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma (reszelve )
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • zsemlemorzsa (szükség szerint )

A leves hozzávalói

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 0,5 fej karalábé
  • 1 kis gumó zeller
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • petrezselyem
  • só
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítése

Húsgombóc készítése

A darált húst összekeverjük a reszelt sajttal, a tojással, a reszelt hagymával, a zúzott fokhagymával, valamint sóval, borssal és kevés ételízesítővel. Ha a massza túl lágy, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható legyen. Nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle.

Leves alapja

A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a karalábét és a zellert vékony csíkokra vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a hagymát és a zöldborsót. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, de csak visszafogottan, mivel a gombóc íze is gazdagítja majd a levest.

Gombócok főzése

A húsgombócokat kevés olajon serpenyőben előpirítjuk, majd a leveshez adjuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a gombócok teljesen megpuhulnak.

Tálalás

A kész levest friss, aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Tipp

Ha még tartalmasabb fogást szeretnénk, a leveshez adhatunk kevés főtt tésztát vagy rizst is. A gombócokat variálhatjuk más sajtokkal, például füstölt sajttal, így különlegesebb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sajtos-husgombocleves/