Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombalevesek

Krémlevesek

Leves receptek

Sajtos, snidlinges gombakrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtos, snidlinges gombakrémleves gazdag ízű, selymes állagú leves, amelyet a sajt és a friss snidling tesz különlegessé. Könnyen elkészíthető, laktató fogás, amely pirított zsemlekockával vagy levesgyönggyel tálalva lesz igazán finom.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.18.

Hozzávalók

A leves betétjeként

Elkészítése

Alap elkészítése

A gombát alaposan megtisztítjuk, felszeleteljük, a vöröshagymát és a snidlinget apróra vágjuk. A vajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és a snidling felét. Sóval, fehér borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd 10–15 percig pároljuk.

Krémesítés

A megpárolt gombát botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel. Néhány percig forraljuk, majd a tejszínt liszttel vagy keményítővel elkeverve besűrítjük. Ezután beleforgatjuk a sajt kétharmadát, és még egyszer átforraljuk.

Tálalás

A kész levest tányérokba merjük, a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és aprított snidlinggel. Levesgyönggyel vagy ropogós zsemlekockával kínáljuk.

Tipp

Ha szeretnénk még karakteresebb ízt, a sajt egy részét füstölt sajtra is cserélhetjük. A leves másnap is finom, de frissen tálalva a legízletesebb.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is