Elkészítése
Alap elkészítése
A gombát alaposan megtisztítjuk, felszeleteljük, a vöröshagymát és a snidlinget apróra vágjuk. A vajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és a snidling felét. Sóval, fehér borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd 10–15 percig pároljuk.
Krémesítés
A megpárolt gombát botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel. Néhány percig forraljuk, majd a tejszínt liszttel vagy keményítővel elkeverve besűrítjük. Ezután beleforgatjuk a sajt kétharmadát, és még egyszer átforraljuk.
Tálalás
A kész levest tányérokba merjük, a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és aprított snidlinggel. Levesgyönggyel vagy ropogós zsemlekockával kínáljuk.
Tipp
Ha szeretnénk még karakteresebb ízt, a sajt egy részét füstölt sajtra is cserélhetjük. A leves másnap is finom, de frissen tálalva a legízletesebb.

