Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos, snidlinges gombakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál rozsliszt (vagy keményítő)
  • só
  • ételízesítő
  • őrölt fehérbors
  • 0,5 csokor snidling
  • 15 dkg trappsita sajt

A leves betétjeként

  • levesgyöngy (vagy zsemlekocka )

Elkészítése

Alap elkészítése

A gombát alaposan megtisztítjuk, felszeleteljük, a vöröshagymát és a snidlinget apróra vágjuk. A vajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és a snidling felét. Sóval, fehér borssal és ételízesítővel ízesítjük, majd 10–15 percig pároljuk.

Krémesítés

A megpárolt gombát botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel. Néhány percig forraljuk, majd a tejszínt liszttel vagy keményítővel elkeverve besűrítjük. Ezután beleforgatjuk a sajt kétharmadát, és még egyszer átforraljuk.

Tálalás

A kész levest tányérokba merjük, a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és aprított snidlinggel. Levesgyönggyel vagy ropogós zsemlekockával kínáljuk.

Tipp

Ha szeretnénk még karakteresebb ízt, a sajt egy részét füstölt sajtra is cserélhetjük. A leves másnap is finom, de frissen tálalva a legízletesebb.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sajtos-snidlinges-gombakremleves/