Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos spárgakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 fehér spárga síp
  • 6 zöld spárga síp
  • 2 burgonya
  • 1 csomag fehér spárga vége és héja
  • 1 csomag zöld spárga vége
  • só
  • csipet cukor
  • őrölt fehér bors
  • 1 kk koriandermag
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 tk mustár
  • 1 tk kapribogyó
  • 1 dl tej
  • 5 dl főzőlé
  • 5 dkg sajt
  • 1 tk sült bacon


Elkészítése:

A főzővizet feltesszük melegedni. A krumplit megpucoljuk, apróra vágjuk, beletesszük a vízbe.

A spárgák végeit levágjuk, a fehéret meghámozzuk. A végeket és a héjakat a többivel együtt a főzővízbe tesszük. A spárgákat feldaraboljuk, a zöldek csúcsait félretesszük, majd előbb a fehér, később a zöld spárgát és a kapribogyót is a fazékba tesszük. Sózzuk, szórunk bele cukrot. Amikor már minden szinte puha, beletesszük a zöld spárga csúcsokat is a tetejére. Elzárjuk a tűzhelyet, s fedő alatt hőtartáson hagyjuk egy darabig.

Lereszeljük a sajtot.

A zöld csúcsokat kivesszük, félretesszük. A levest egy botmixerrel pürésítjük, majd egy nagy lyukú szitán átpasszírozzuk.

A fazekat visszatesszük a tűzhelyre, beleöntjük a tejet, szórunk rá borsot, szerecsendiót, koriandermagot, beletesszük a sajtot és a mustárt. Összekeverjük, felforraljuk.

Tálaláskor merünk egy tányérba a levesből, díszítjük a zöld spárgasípokkal, és a sült baconnel, s rajzolunkk egy kört a tejjel..

[box style=”info”]Ennek a levesnek az az érdekessége, hogy felhasználtam hozzá a spárgavégeket és a fehér spárga héját is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/sajtos-spargakremleves/