Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos zellerkrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb zellergumó
  • 1 liter víz
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 csapott kk só
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)


Elkészítése:

A megtisztított zellergumót apróra kockázzuk, felengedjük a vízzel, ízesítjük a sóval, ételízesítővel (esetleg leveskockával) és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldség megpuhul.

Ezután a tűzről lehúzva merülő mixerrel pépesítjük. Belecsorgatjuk a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtot, és belereszeljük a sajtot (utóbbiból hagyunk egy keveset a tálaláshoz).

Mérsékelt lángon addig hagyjuk a tűzhelyen, míg a sajt teljesen felolvad.

Melegen, reszelt sajttal kínáljuk.

[box style=”info”]A legutóbbi bevásárlás alkalmával választottam egy szép zellergumót és egy sajtos levest készítettem belőle. Egyszerű, krémes, kanalazni való, ami nagyon gyorsan asztalra varázsolható. A gyerekek is ettek belőle pár kanállal, persze a levescsalogató “golyók” nem hiányozhattak. Még Apa, aki ritkán kér levest, is azt mondta, hogy ez finom :-)[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/sajtos-zellerkremleves/