Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 fej saláta, vagy egy jó csokor csalán leforrázva
- 5 gerezd fokhagyma átnyomva
- 1 kávéskanál cukor
- kevés fehérbor
- kevés liszt
- kevés olívalolaj
- kevés só
- 200 g főzőtejszín
Elkészítése:
A salátát apró darabokra tépkedjük, besózzuk. Ha csalánból készítjük a levest, akkor előtte a csalánt leforrázzuk.
A fokhagymát nem túl forró olajban megpároljuk, majd kevés lisztet szórunk rá. Mikor a liszt aranybarna, felengedjük a borral, és vizet töltünk rá. A cukrot is hozzátesszük.
Hozzáadjuk a salátát (csalánt), felforraljuk, majd a léből kicsit kivéve, összekeverjük a főzőtejszínnel, majd visszaöntjük levesünkre.
[box style=”info”]Ha csalánból készítjük a levest, a forrázás elveszi a csípősséget, és egy rendkívül különleges, pikáns levest kapunk. Bátraké a szerencse![/box]

