Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Salátaleves / csalánleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 fej saláta, vagy egy jó csokor csalán leforrázva
  • 5 gerezd fokhagyma átnyomva
  • 1 kávéskanál cukor
  • kevés fehérbor
  • kevés liszt
  • kevés olívalolaj
  • kevés só
  • 200 g főzőtejszín


Elkészítése:

A salátát apró darabokra tépkedjük, besózzuk. Ha csalánból készítjük a levest, akkor előtte a csalánt leforrázzuk.

A fokhagymát nem túl forró olajban megpároljuk, majd kevés lisztet szórunk rá. Mikor a liszt aranybarna, felengedjük a borral, és vizet töltünk rá. A cukrot is hozzátesszük.

Hozzáadjuk a salátát (csalánt), felforraljuk, majd a léből kicsit kivéve, összekeverjük a főzőtejszínnel, majd visszaöntjük levesünkre.

[box style=”info”]Ha csalánból készítjük a levest, a forrázás elveszi a csípősséget, és egy rendkívül különleges, pikáns levest kapunk. Bátraké a szerencse![/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/salataleves-csalanleves/