Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Salátaleves húsgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kisebb fej saláta 1 vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 30 dkg darált hús (sertés comb) 1 tojás 2-3 ek zsemlemorzsa 1 húsleveskocka só őrölt fehér bors szerecsendió 2 dl tejföl 1 tk liszt 2-3 ek olaj víz Elkészítése: A salátát szedjük leveleire, majd alaposan mossuk meg. Ízlés szerint tépkedjük a leveleket kisebb darabokra. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.04.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej saláta
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált hús (sertés comb)
  • 1 tojás
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • 1 húsleveskocka
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk liszt
  • 2-3 ek olaj
  • víz


Elkészítése:

A salátát szedjük leveleire, majd alaposan mossuk meg. Ízlés szerint tépkedjük a leveleket kisebb darabokra.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.

A darált húst tegyük egy tálba, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, szerecsendióval, majd adjuk hozzá az egész tojást és a zsemlemorzsát. Ezután jó alaposan gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi nagyságú gombócokat.

Egy edényben kezdjük el felhevíteni az olajat, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kisebb darabokra csipkedett salátaleveleket is. Alaposan keverjük össze, és addig pároljuk, amíg a saláta kicsit összeesik.
Ekkor öntsük fel vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, tegyük bele a húsleveskockát, és az előzőleg elkészített húsgombócokat.

Hagyjuk, hogy felforrjon, majd a hőfokot mérsékelve főzzük a gombócokat puhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk bele a forrásban lévő levesbe. Óvatosan keverjük össze, majd forraljuk ki, és pár percig még szép lassan főzzük tovább.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá sajttal megszórt, pirított kiflit.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is