Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárga raguleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g hús
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 darab édesburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál curry
  • só

Habaráshoz

  • 1 evőkanál búzafinomliszt
  • 100 ml tejszín
  • citromlé

Elkészítése

A felkockázott vöröshagymát és a húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, azzal is pirítjuk, ezután hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és édesburgonyát.

Fűszerezzük, majd felöntjük kb 1,8 l vízzel és puhára főzzük.

A tejszínt simára keverjük a liszttel és kevés levessel, majd beleöntjük a levesbe. Beletesszük a lecsepegtetett kukoricát is és még kb 2-3 percig főzzük.

Ízlés szerint pár csepp citromlével tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sarga-raguleves/