Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarack krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg barack
  • kevés reszelt gyömbér
  • 1 kávés kanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 -5 db. szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja, és leve
  • 1 kanál szorbit, vagy nyírfacukor
  • 2 dl. főzőtejszín
  • 1 csipet só
  • víz


Elkészítése:

A barackot kettévágjuk, majd a magját eltávolítjuk. Vízben feltesszük főni, a gyümölcsök felét, majd hozzáadjuk a szorbitot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a citrom levét, a fahéjat, a tejszínt, a reszelt gyömbért  és egy csipetnyi sót.

Mikor felforrt, levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pépesítjük. A megmaradt gyümölcsöket, valamint a szegfűszeget is beletesszük, és ismét felforraljuk.

Őszi, és sárgabarackból is készíthetjük, de más gyümölcsökkel is nagyon finom.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sargabarack-kremleves-2/