Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarack krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sárgabarack
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 rúd fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítése

A sárgabarackot kettévágjuk és kimagozzuk.

A húsát egy edénybe tesszük, majd felöntjük két liter vizzel, beletesszük a többi hozzávalót (a tejszín kivételével) és elkezdjük főzni.

Ha a sárgabarack megfőtt, kivesszük belőle a fahéjat, a szegfűszeget, majd botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel és felforraljuk, majd el is készült.

Hidegen fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sargabarack-kremleves-3/