Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarack leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5-1 kg sárgabarack (ki milyen töményen szereti)
  • 1 dl habtejszín
  • 1 db vaníliaízű pudingpor
  • cukor (ízlés szerint)

Elkészítése

A sárgabarackot forró vízben megfürdetjük, így könnyen meg tudjuk hámozni. Hámozás és magozás után összeturmixoljuk, majd vízben felrakjuk főni.

Amíg a leves felforr, elkészítjük a pudingbetétet. A pudingot csomómentesre keverjük a habtejszínnel. Amikor a leves felforrt, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a pudingos keveréket.

Még pár percig főzzük, és közben ízlés szerint cukorral és citromlével ízesítjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sargabarack-leves/