Elkészítése
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgabarack
- 60 dkg szilva
- 6 evőkanál kristálycukor
- kb 2 dl víz
- fahéj
- szegfűszeg
- 2 cs vaníliás cukor
- méz (ha szükséges)
- 2 kicsi natúr joghurt (2*150 g)
- 0,5 l főzőtejszín
- vagy a joghurt és a főzőtejszín helyett 2 dl főzőtejszín és kb 4-5 dl tej
Elkészítése:
A gyümölcsöket jól megmossuk, de ne hámozzuk meg a barackot, majd egy pár szemet kiveszünk a tálaláshoz.
A cukrot egy lábasban feltesszük karamellizálni, mikor elérte a megfelelő színt, beleöntjük a vizet és rátesszük a gyümölcsöket és a fűszereket. 3-4 percig főzzük. A tűzről levéve turmixgéppel pépesítjük.
Sűrű szövésű szűrőn átszűrjük, hogy jó sima legyen, így a héja fent mard (a héját azért kell rajta hagyni,főleg a szilvának,mert szép színt ad a levesnek). A mézet csak akkor kell hozzá adni, ha nem elég édes. Gyümölcstől függ.
Összekeverjük a joghurttal és a tejszínnel, majd jól lehűtve tálaljuk.


