Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Sárgabarackos-szilvás krémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg sárgabarack 60 dkg szilva 6 evőkanál kristálycukor kb 2 dl víz fahéj szegfűszeg 2 cs vaníliás cukor méz (ha szükséges) 2 kicsi natúr joghurt (2*150 g) 0,5 l főzőtejszín vagy a joghurt és a főzőtejszín helyett 2 dl főzőtejszín és kb 4-5 dl tej Elkészítése: A gyümölcsöket jól megmossuk, de ne hámozzuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.08.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg sárgabarack
  • 60 dkg szilva
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • kb 2 dl víz
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • 2 cs vaníliás cukor
  • méz (ha szükséges)
  • 2 kicsi natúr joghurt (2*150 g)
  • 0,5 l főzőtejszín
  • vagy a joghurt és a főzőtejszín helyett 2 dl főzőtejszín és kb 4-5 dl tej

Elkészítése:

A gyümölcsöket jól megmossuk, de ne hámozzuk meg a barackot, majd egy pár szemet kiveszünk a tálaláshoz.

A cukrot egy lábasban feltesszük karamellizálni, mikor elérte a megfelelő színt, beleöntjük a vizet és rátesszük a gyümölcsöket és a fűszereket. 3-4 percig főzzük. A tűzről levéve turmixgéppel pépesítjük.

Sűrű szövésű szűrőn átszűrjük, hogy jó sima legyen, így a héja fent mard (a héját azért kell rajta hagyni,főleg a szilvának,mert szép színt ad a levesnek). A mézet csak akkor kell hozzá adni, ha nem elég édes. Gyümölcstől függ.

Összekeverjük a joghurttal és a tejszínnel, majd jól lehűtve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is