Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgaborsó-krémleves sonkával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgaborsó
  • 1 vöröshagyma
  • só
  • 5 dl sonka főzőlé
  • 5 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek olívaolaj

Tálaláshoz:

  • füstölt, főtt sonka


Elkészítése:

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a felhevített olajhoz, és pároljuk üvegesre.

Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a előzőleg megmosott, és alaposan lecsepegtetett sárgaborsót. Keverjük össze, és öntsük fel a sonka főzőlevével és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük, hogy a borsószemek teljesen megpuhuljanak, és már kezdjenek szétfőni.

Amikor a borsó már puhára főtt, állandó keverés mellett csorgassuk a leveshez a tejszínt, és forraljuk fel, majd zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell.

Az előzőleg megfőzött, és kihűtött füstölt sonkát ízlés szerint szeleteljük fel, majd tegyük félre tálalásig. (Maradék húsvéti sonkát is felhasználhatjuk.)

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint tegyünk rá az előzőleg feldarabolt sonkából, és úgy kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sargaborso-kremleves-sonkaval/