Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Sárgaborsó-krémleves sült kolbásszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sárgaborsót főzés előtt legalább 1 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük. Megszórjuk az őrölt fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, felöntjük a zöldségleves alaplével, majd a forrás után beletesszük az egészben hagyott füstölt kolbászt, a mustárt, a zúzott fokhagymát, sóval […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.03.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A sárgaborsót főzés előtt legalább 1 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük. Megszórjuk az őrölt fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük.

Hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, felöntjük a zöldségleves alaplével, majd a forrás után beletesszük az egészben hagyott füstölt kolbászt, a mustárt, a zúzott fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük. Az egészet addig főzzük, amíg a sárgaborsó teljesen megpuhul.

A kolbászt kivesszük a levesből, és félretesszük. A levest a tejföllel behabarjuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Szükség szerint még egyszer utánízesítjük sóval és borssal.

A kolbászt felkarikázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. Tálaláskor a krémlevest mélytányérba szedjük, a tetejére kolbászkarikákat helyezünk, és egy kevés tejfölt csorgatunk rá.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is