Elkészítése
A sárgaborsót főzés előtt legalább 1 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük. Megszórjuk az őrölt fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük.
Hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, felöntjük a zöldségleves alaplével, majd a forrás után beletesszük az egészben hagyott füstölt kolbászt, a mustárt, a zúzott fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük. Az egészet addig főzzük, amíg a sárgaborsó teljesen megpuhul.
A kolbászt kivesszük a levesből, és félretesszük. A levest a tejföllel behabarjuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Szükség szerint még egyszer utánízesítjük sóval és borssal.
A kolbászt felkarikázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. Tálaláskor a krémlevest mélytányérba szedjük, a tetejére kolbászkarikákat helyezünk, és egy kevés tejfölt csorgatunk rá.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
