Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgaborsó-krémleves sült kolbásszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • só
  • bors
  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • őrölt fűszerpaprika
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl tejföl

Elkészítése

A sárgaborsót főzés előtt legalább 1 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük. Megszórjuk az őrölt fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük.

Hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, felöntjük a zöldségleves alaplével, majd a forrás után beletesszük az egészben hagyott füstölt kolbászt, a mustárt, a zúzott fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük. Az egészet addig főzzük, amíg a sárgaborsó teljesen megpuhul.

A kolbászt kivesszük a levesből, és félretesszük. A levest a tejföllel behabarjuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Szükség szerint még egyszer utánízesítjük sóval és borssal.

A kolbászt felkarikázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. Tálaláskor a krémlevest mélytányérba szedjük, a tetejére kolbászkarikákat helyezünk, és egy kevés tejfölt csorgatunk rá.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/sargaborso-kremleves-sult-kolbasszal/