Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Sárgaborsó-krémleves virslivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A borsót 2 liter vízben, sóval és babérlevéllel puhára főzzük. Ha van otthon füstölt szalonna bőre, azt is tehetünk bele, mert jó ízt ad a levesnek. Ha megfőtt, a babérlevelet és a szalonnabőrt kidobjuk. Közben egy másik edényben a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret és sárgarépát, majd […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.10.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A borsót 2 liter vízben, sóval és babérlevéllel puhára főzzük. Ha van otthon füstölt szalonna bőre, azt is tehetünk bele, mert jó ízt ad a levesnek. Ha megfőtt, a babérlevelet és a szalonnabőrt kidobjuk.

Közben egy másik edényben a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret és sárgarépát, majd felöntjük 2 liter vízzel. Sóval, borssal és kurkumával fűszerezzük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockára vágjuk, és a leveshez adjuk. Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a szűrőn áttört borsót.

A tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejet, és a habarást a forró leveshez keverjük. Jól kiforraljuk, majd ízesítjük. Tejföllel, pirított kenyérkockákkal és vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is