Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgaborsó-krémleves virslivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 20 dkg virsli
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 20 dkg sárgarépa
  • 50 dkg burgonya
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 db babérlevél
  • 1 kiskanál kurkuma (ha nincs otthon nem dől össze a világ)
  • só
  • bors
  • pirított kenyérkocka

Elkészítése

A borsót 2 liter vízben, sóval és babérlevéllel puhára főzzük. Ha van otthon füstölt szalonna bőre, azt is tehetünk bele, mert jó ízt ad a levesnek. Ha megfőtt, a babérlevelet és a szalonnabőrt kidobjuk.

Közben egy másik edényben a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret és sárgarépát, majd felöntjük 2 liter vízzel. Sóval, borssal és kurkumával fűszerezzük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockára vágjuk, és a leveshez adjuk. Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a szűrőn áttört borsót.

A tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejet, és a habarást a forró leveshez keverjük. Jól kiforraljuk, majd ízesítjük. Tejföllel, pirított kenyérkockákkal és vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sargaborso-kremleves-virslivel/