A borsót 2 liter vízben, sóval és babérlevéllel puhára főzzük. Ha van otthon füstölt szalonna bőre, azt is tehetünk bele, mert jó ízt ad a levesnek. Ha megfőtt, a babérlevelet és a szalonnabőrt kidobjuk.
Közben egy másik edényben a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret és sárgarépát, majd felöntjük 2 liter vízzel. Sóval, borssal és kurkumával fűszerezzük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockára vágjuk, és a leveshez adjuk. Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a szűrőn áttört borsót.
A tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejet, és a habarást a forró leveshez keverjük. Jól kiforraljuk, majd ízesítjük. Tejföllel, pirított kenyérkockákkal és vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.