Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgaborsóleves füstölt bordaporccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg szárított sárgaborsó
  • 1 kg füstölt bordaporc
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • őrölt fekete bors
  • liszt
  • pirospaprika
  • olaj
  • 4  sárgarépa


Elkészítése:

A sárgaborsót és a bordaporcot felrakjuk főni. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd a levesbe öntjük.

Mikor már majdnem kész a hús és a borsó, beletesszük a megpucolt és negyedekbe vágott sárgarépát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, figyelembe véve a bordaporc sósságát.

Ha a hús és a sárgaborsó megfőtt, olajon lisztet futtatunk meg, majd kevés pirospaprikát szórunk rá, és felöntjük kevés vízzel. Az elkészült rántást a levesbe keverjük, és összeforraljuk.

[box style=”info”]A füstölt bordaporc miatt nagyon finom és kiadós leves, biztos, hogy mindenki repetát fog kérni![/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/sargaborsoleves-fustolt-bordaporccal/