Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgadinnyekrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 közepes sárgadinnye
  • 1 liter tej
  • 1 dl habtejszín
  • porcukor
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromlé
  • 2 evőkanál durvára vágott mandula

Elkészítése

A dinnyét kettévágjuk és kaparjuk ki a magját. A dinnye belét kikanalazzuk. A formás gömböcskékből egy félliternyit tegyünk félre. A maradék dinnyebelet hideg tejjel összeturmixoljuk, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral.

Csipet fahéjjal és néhány csepp citromlével. Turmixolás után keverjük bele a habtejszínt, majd a sárgadinnye gömböcskéket. A dinnye héjába adagolva tálaljuk a levest, és szórjuk meg durvára vágott mandulával.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sargadinnyekremleves/