Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgarépa leves hajdinával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2-3 répa
  • 15-20 dkg zellergumó
  • 10 dkg hajdina
  • vegeta
  • só


Elkészítése:

A répát feltettem kevés olajra, majd pár másodperc után hozzátettem a kis kockára vágott zellergumót is. Olyan 2 percig hagytam őket pirulni, majd felöntöttem vízzel (1,5-2 liter).

Amikor megfőtt a sárgarépa és a zeller, akkor egy botmixer segítségével pürésítem a levest. Nem kell precízen teljesen összetörni, szerintem úgy a finom, ha marad benne nagyobb darab is a zöldségekből.

Ezután visszateszem főni, adok hozzá egy fél kiskanálnyi vegetát, egy kis sót, illetve hozzáteszem a hajdinát is. Amikor megfőtt a hajdina, akkor készültünk el a levessel.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sargarepa-leves-hajdinaval/