Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgarépás zellerkrémleves levesgyönggyel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy zeller
  • 2 sárgarépa
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 húsleveskocka
  • szerecsendió
  • őrölt fehér bors
  • 4-5 evőkanál olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • só
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 liter víz
  • levesgyöngy


Elkészítése:

A hagymát, a zellert és a sárgarépát apró kockákra vágjuk.

Egy edényben elkezdjük melegíteni az olajat, rádobjuk a hagymát, a sárgarépát és a zellert, majd pároljuk. Ha már megpárolódott, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, felengedjük a vízzel, beletesszük a húsleveskockákat és a fűszereket, majd puhára főzzük.

Ezután összeturmixoljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt és jól összeforraljuk. Levesgyönggyel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sargarepas-zellerkremleves-levesgyonggyel/