Hozzávalók:
- 1 nagy zeller
- 2 sárgarépa
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 húsleveskocka
- szerecsendió
- őrölt fehér bors
- 4-5 evőkanál olaj
- 2 dl főzőtejszín
- só
- 1 evőkanál liszt
- 2 liter víz
- levesgyöngy
Elkészítése:
A hagymát, a zellert és a sárgarépát apró kockákra vágjuk.
Egy edényben elkezdjük melegíteni az olajat, rádobjuk a hagymát, a sárgarépát és a zellert, majd pároljuk. Ha már megpárolódott, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, felengedjük a vízzel, beletesszük a húsleveskockákat és a fűszereket, majd puhára főzzük.
Ezután összeturmixoljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt és jól összeforraljuk. Levesgyönggyel tálaljuk.