A bőrkét meleg vízben jól megmossuk, megkaparjuk és feltesszük főni a felkarikázott kolbásszal annyi vízben, ami ellepi. A fűszereket és a hagymákat is hozzáadjuk.
Ha a bőrke félig megfőtt hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket is. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni.
Amikor felforrt hozzáöntjük a konzerv babot a levével együtt és felforraljuk.
Közben elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, majd a lisztet csomómentesre keverjük benne és világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kevés vízzel, majd simára keverjük. Ezután a levesbe öntjük, majd jól elkeverjük és felforraljuk. A hagymákat kiszedjük a levesből.
A lisztből és a tojásból keményebb tésztát gyúrunk és a forró, lobogó levesbe reszeljük. 5 percig főzzük még és ízlés szerint ecettel ízesítjük. Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!