Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú bableves bőrkével és kolbásszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leves:

  • 1 darab zöldbabkonzerv (400 g kb)
  • 25 dkg sertésbőrke
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • bors
  • só
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 darab babérlevél
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál ecet
  • 3 gerezd fokhagyma

Reszelt tészta:

  • 1 tojás
  • 3 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A bőrkét meleg vízben jól megmossuk, megkaparjuk és feltesszük főni a felkarikázott kolbásszal annyi vízben, ami ellepi. A fűszereket és a hagymákat is hozzáadjuk.

Ha a bőrke félig megfőtt hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket is. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni.

Amikor felforrt hozzáöntjük a konzerv babot a levével együtt és felforraljuk.

Közben elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, majd a lisztet csomómentesre keverjük benne és világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kevés vízzel, majd simára keverjük. Ezután a levesbe öntjük, majd jól elkeverjük és felforraljuk. A hagymákat kiszedjük a levesből.

A lisztből és a tojásból keményebb tésztát gyúrunk és a forró, lobogó levesbe reszeljük. 5 percig főzzük még és ízlés szerint ecettel ízesítjük. Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/savanyu-bableves-borkevel-es-kolbasszal/