Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Leves receptek

Savanyú burgonyaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg burgonya 20 dkg füstölt kolbász 1 sárgarépa 1 zöldség 1 ek sertészsír 3 ek finomliszt 1,5 dl főzőtejszín 1 kk fűszerpaprika 2 gerezd fokhagyma 3 babérlevél só ételízesítő 2 tk ecet 2 l víz Elkészítése: A krumplit, a répát és a zöldséget meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Átmossuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2016.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 sárgarépa
  • 1 zöldség
  • 1 ek sertészsír
  • 3 ek finomliszt
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • ételízesítő
  • 2 tk ecet
  • 2 l víz


Elkészítése:

A krumplit, a répát és a zöldséget meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Átmossuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

Belerakjuk a lereszelt fokhagymát, a babérlevelet, majd sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük. Apró darabokra vágjuk a füstölt kolbászt és a leveshez adjuk.

Közben elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk belőle. Meghintjük egy kis pirospaprikával, majd lehúzzuk a tűzről. A tejszínt folyamatosan adagoljuk hozzá és közben csomómentesre keverjük.

Amikor a krumpli megfőtt, a tejszínes rántással sűrítjük.

Végül ízesítjük ecettel, ha szükséges még sóval, majd összeforraljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is