Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 sárgarépa
  • 1 zöldség
  • 1 ek sertészsír
  • 3 ek finomliszt
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • só
  • ételízesítő
  • 2 tk ecet
  • 2 l víz


Elkészítése:

A krumplit, a répát és a zöldséget meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Átmossuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

Belerakjuk a lereszelt fokhagymát, a babérlevelet, majd sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük. Apró darabokra vágjuk a füstölt kolbászt és a leveshez adjuk.

Közben elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk belőle. Meghintjük egy kis pirospaprikával, majd lehúzzuk a tűzről. A tejszínt folyamatosan adagoljuk hozzá és közben csomómentesre keverjük.

Amikor a krumpli megfőtt, a tejszínes rántással sűrítjük.

Végül ízesítjük ecettel, ha szükséges még sóval, majd összeforraljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/savanyu-burgonyaleves/