Elkészítése
Frissen savanyított káposztából készül a leves. Előző nap a káposztát vékonyra szeleteljük, sózzuk és meglocsoljuk az ecettel, majd összekeverjük és egy napra a hűtőbe tesszük.
Másnap a káposztáról leöntjük a levet, egy edénybe tesszük, a hagymát hámozva és szeletelve rárakjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majoránnát, bazsalikomot, kb 2 liter vízzel felöntjük és feltesszük főni.
A darált húshoz hozzáadjuk az előfőzött és kihűtött rizst, tojást, sót, borsot ízlés szerint és alaposan összekeverjük. Elkészítjük a gombócokat és a felforralt levesben megfőzzük.
Mikor a gombócok megfőttek világos rántást készítünk a lisztből és az olajból, majd besűrítjük vele a levest. Végül a paradicsompürét is hozzáadjuk és pár percig forraljuk még.





