Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú káposzta leves húsgombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leveshez

  • 70 dkg fejes káposzta
  • 5 evőkanál 10 %-os ecet
  • 1 fej vöröshagyma
  • 70 g paradicsompüré
  • 2 darab babérlevél
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomliszt

Gombóchoz

  • 25 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 5 dkg nyers rizs
  • bors
  • só

Elkészítése

Frissen savanyított káposztából készül a leves. Előző nap a káposztát vékonyra szeleteljük, sózzuk és meglocsoljuk az ecettel, majd összekeverjük és egy napra a hűtőbe tesszük.

Másnap a káposztáról leöntjük a levet, egy edénybe tesszük, a hagymát hámozva és szeletelve rárakjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majoránnát, bazsalikomot, kb 2 liter vízzel felöntjük és feltesszük főni.

A darált húshoz hozzáadjuk az előfőzött és kihűtött rizst, tojást, sót, borsot ízlés szerint és alaposan összekeverjük. Elkészítjük a gombócokat és a felforralt levesben megfőzzük.

Mikor a gombócok megfőttek világos rántást készítünk a lisztből és az olajból, majd besűrítjük vele a levest. Végül a paradicsompürét is hozzáadjuk és pár percig forraljuk még.

https://receptneked.wps.hu/levesek/savanyu-kaposzta-leves-husgomboccal/