Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Savanyú káposztás bableves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg savanyú káposzta 10 dkg szárazkolbász 30 dkg füstölt-főtt tarja 3 szál sárgarépa 1 kis doboz vörös bab (24 dkg) 1 kk só 1 nagy csipet őrölt bors 1 tk házi darált paprika 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka) 2 púpos ek liszt 2 ek olaj 1 tk őrölt pirospaprika 2 dl […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.11.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 30 dkg füstölt-főtt tarja
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 tk házi darált paprika
  • 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 2 púpos ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2,5 liter víz


Elkészítése:

A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk.

A megtisztított sárgarépát vékonyra karikázzuk. A kolbászt és a tarját a leveshez adjuk, ízesítjük a fűszerekkel (sóval, borssal, darált paprikával, ételízesítővel.

Ha már a káposzta kellőképpen megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát, az átmosott, lecsepegtetett konzerv babot.

A lisztet kevés olajon megpirítjuk, a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd a tejföllel csomómentesre keverjük.

Ha répa is megfőtt, a forró leves levével felhígítjuk a rántást, majd a levesbe csorgatjuk.

Hagyjuk felfőni és melegen kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is