Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú káposztás bableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Leves

  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg száraz kolbász
  • 30 dkg füstölt, főtt tarja
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 konzerv vörös bab
  • 1 kávéskanál só
  • csipet őrölt bors
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 1 evőkanál ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 2,5 liter víz

Rántás

  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt és a tarját apró kockára vágjuk.

A megtisztított sárgarépát vékonyra karikázzuk. A kolbászt és a tarját a leveshez adjuk, ízesítjük a fűszerekkel: sóval, borssal, darált paprikával, ételízesítővel.

Ha már a káposzta kellőképpen megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát, majd mikor már a répa is madnem kész, akkor az átmosott, lecsepegtetett konzerv babot is beletesszük és összeforraljuk.

A lisztet kevés olajon megpirítjuk, a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd a tejföllel csomómentesre keverjük. Ha répa is megfőtt, a forró leves levével felhígítjuk a rántást, majd a levesbe csorgatjuk.

Hagyjuk felfőni és melegen kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/savanyu-kaposztas-bableves-2/