Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 25 dkg savanyú káposzta
- 25 dkg kolbász
- 2 dl tejföl
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 dkg finomliszt
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 l víz
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, és kis kockára vágjuk. A savanyú káposztát megmossuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, üvegesre dinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával.
Rátesszük a kockára vágott burgonyát, a karikára vágott kolbászt és a savanyú káposztát, és felöntjük a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor minden megfőtt, akkor belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt.


