Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú krumpli leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg füstölt sertéshús
  • 1,5 kg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 dl tej
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 3 db babérlevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 2-3 evőkanál ecet

Elkészítése

Az előzőleg megmosott kiáztatott füstölt húst 3 liter vízben főni teszem. Ha a hús már majdnem megfőtt, beleteszem a kis kockára vágott hagymát, babérlevelet, a kockára vágott krumplit. Amíg fő a tejfölt elkeverem, a lisztel, majd lassanként hozzá keverem a tejet, amit csomómentesre keverek.

Ha a krumpli is megfőtt hozzá öntöm a habarást és beleteszem a cukrot is. Jól kiforralom. A tűzről levéve savanyítom az ecettel. A füstölt-főtt húst külön tálalom.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/savanyu-krumpli-leves/