Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú szíve-nyelve leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db sertésnyelv
  • 1 sb sertésszív
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1 kis fej káposzta
  • 2 db babérlevél
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt (vagy keményítő )
  • citromlé (vagy ecet )
  • 1 maréknyi rizs

Elkészítése

A nyelvet először hideg vízben feltesszük főzni, megabáljuk kicsit. Ha már látjuk, hogy lejön a bőre, elzárjuk alatta a tűzhelyet és még melegen megpucoljuk a bőrétől. Apró kockára vágjuk.

A szívet is megtisztítjuk, megmossuk alaposan, kockára vágjuk. A szívet és nyelvet felrakjuk főni, lehabozzuk. Belerakjuk a babérleveleket. Zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk.

Ha félig megfőtt a hús, belerakjuk a zöldségeket, fűszerezzük. Vége felé hozzáadjuk a rizst és krumplit. A tejfölt elkeverjük simára a lisztel és mikor megfőtt behabarjuk.

Miután elzártuk a tüzet keverünk bele ízlés szerint citromlevet vagy ecetet.

https://receptneked.wps.hu/levesek/savanyu-szive-nyelve-leves/