Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú uborkás raguleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 20 dkg savanyú uborka
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 darab húsleveskocka
  • 1 kávéskanál tárkony
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Nokedlihez

  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl víz

Elkészítése

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon üvegesre sütjük, majd megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a felkockázott húst, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a hús majdnem megpuhul. Közben megtisztítjuk és kockákra vágjuk a zöldségeket, majd a borsóval együtt hozzáadjuk a húshoz. Beletesszük a leveskockát, ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáadjuk a feldarabolt uborkát is.

A nokedlihez a hozzávalókat simára keverjük. Amikor a zöldségek megfőttek, a nokedlit beleszaggatjuk a levesbe, és további 5 percig főzzük. Kimerünk egy merőkanálnyi levest, és simára keverjük a tejföllel és liszttel, majd ezzel behabarjuk a levest.

https://receptneked.wps.hu/levesek/savanyu-uborkas-raguleves/