A csontokat az apróra vágott vagy reszelt zöldségekkel együtt feltesszük főni. Hozzáöntünk annyi káposztalevet, hogy a leves kellemesen savanykás legyen. Egy egész fej hagymát is beleteszünk.
Amíg a csont fő, a darált húst egy tojással, a rizzsel, sóval és borssal összedolgozzuk, majd apró gombócokat formázunk belőle.
Amikor a csonton lévő hús megpuhult, kivesszük a csontot a levesből, leszedjük róla a húst, apróra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe. Ezután a húsgombócokat is beleengedjük. Amikor a gombócok megfőttek, hozzáadjuk a velőt, amelynek már csak rövid főzési időre van szüksége.
Amikor a velő is megpuhult, a levest félrehúzzuk a tűzről.
Elkészítjük az eresztéket: egy tojást simára keverünk egy evőkanál liszttel, majd fokozatosan hozzáadunk fele víz, fele tej keverékét, hogy csomómentes legyen. Az eresztéket folyamatos keverés mellett a levesbe öntjük. Ezt követően már nem tesszük vissza a tűzre, mert az ereszték könnyen összeugorhat.
A tetejére aprított petrezselyemzöldet szórunk. Ha a leves nem elég savanyú, további káposztalével ízesítjük. Tejföllel tálaljuk.