Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyúkáposzta leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej savanyú káposzta
  • 0,5 füstölt csülök
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál finomliszt
  • só
  • bors
  • tejföl

Elkészítése

A megmosott füstölt csülköt odateszem főni. (én kuktában szoktam és forrástól számítva 1 órát). Közben a savanyú káposztát enyhén megmosom és felcsíkozom.

Ha megfőtt a csülök kiszedem, lecsontozom és kockázom. Hozzáadom a káposztát és addig főzöm,míg a káposzta megpuhul. Ízlés szerint ízesítjük.

Az olajból és lisztből rántást készítek-amit szép aranybarnára sütök és leveshez adom,és ugyanekkor teszem bele a paradicsom pürét és kb 5 percig főzöm. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/levesek/savanyukaposzta-leves/