Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertés gulyásleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg kockázott sertéscomb
  • 1 fej kockára vágott vöröshagyma
  • kevés zsiradék
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só
  • vegeta
  • fokhagymapor
  • 1 teáskanál kömény
  • 2 db babérlevél
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej zeller kockázva
  • 2 szál fehérrépa felaprítva
  • 80 dkg burgonya
  • 1 csokor zellerzöld

Levesbetéthez

  • 1 tojás
  • csipet só
  • 3 evőkanál finomliszt

Elkészítése

Egy nagy fazékban felmelegítek kevés zsiradékot, beleteszem a kockázott hagymát, megsózom és borsozom, majd üvegesre pirítom.

Ezután beleteszem a kockázott húst és fehéredésig pirítom, majd ráteszem a pirospaprikát, gyorsan összekeverem, majd annyi vizet öntök rá, hogy 1 ujjnyira ellepje. Ízlés szerint fűszerezem fokhagymaporral vagy aprított fokhagymával és vegetával, majd lefedem és kis lángon kb 40 percig főzöm.

Amíg fő a hús, addig meghámozom és összevágom a zöldségeket, majd a leveshez adom a babérlevéllel, köménnyel együtt. Annyi vízzel pótolom, hogy a zöldségeket jól ellepje és még felette legalább 2 ujjnyira legyen a víz.

Lassú tűzön az egészet puhára főzöm. Közben kóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük még.

A tojásból, sóból és a lisztből nokedlitésztát keverek, amit beleszaggatok a levesbe és az egészet készre főzöm.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/levesek/sertes-gulyasleves/