Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertés húsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg húsos sertéscsont
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab burgonya
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • 1 fej karalábé
  • 1 darab zeller
  • só
  • 5 szem egész fekete bors
  • csipet egész köménymag
  • 1 darab húsleves kocka

Elkészítése

A húsos csontot megmossuk, majd egy mélyebb, leveses edénybe helyezzük. Felöntjük 2 liter vízzel, majd felforraljuk. Mikor felforrt, leszedjük a tetejéről a habot.

A zöldségeket meghámozzuk és a leveshez adjuk. A répát, petrezselymet hosszában négybe vágva, a hagymát, a burgonyát egészben, a karalábét és a zeller gumót félbe vágva. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is.

Sóval, a szemes borssal, köménnyel és a húsleves kockával ízesítjük. A levest takarék lángon főzzük kb 2 órán keresztül, ameddig a hús megpuhul, az könnyen elválik a csonttól. A zöldségek hamarabb megfőnek, azokat hamarabb ki kell szedni a levesből.

Mikor készre főtt a leves, kiszedjük külön tálba a húst és egy külön tálba pedig sűrű szűrűn átöntött levest.

Azért kell a levest leszűrni, mert így az apró zöldségek, húsdarabok nem kerülnek a levesbe, szép tiszta lesz.

A levest főtt tésztával tálaljuk és a levesben főtt hússal, zöldségekkel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/sertes-husleves/