Elkészítése
A vargányát hideg vízben 1-2 órán át áztatjuk, közben többször cseréljük rajta a vizet. A sertéscombot kisebb darabokra vágjuk. Egy lábasban kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a húst, egy húsleveskockát, reszelt fokhagymát, sót, delikátot és az előkészített gombát.
Az egészet fedő alatt félkészre főzzük, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségféléket (például sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert). Amikor minden megpuhult, felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel, és ízlés szerint utánfűszerezzük. A főzés végén bazsalikommal ízesítjük.
Levesbetétként eperlevelet főzünk bele, amelyet külön kifőzve is hozzáadhatunk. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
