Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertésragu leves szárított vargányával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30-40 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • zellerlevél
  • só
  • bazsalikom
  • 2 db marhahúsleves-kocka
  • 5 dkg szárított vargánya gomba

Elkészítése

A vargányát hideg vízben 1-2 órán át áztatjuk, közben többször cseréljük rajta a vizet. A sertéscombot kisebb darabokra vágjuk. Egy lábasban kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a húst, egy húsleveskockát, reszelt fokhagymát, sót, delikátot és az előkészített gombát.

Az egészet fedő alatt félkészre főzzük, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségféléket (például sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert). Amikor minden megpuhult, felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel, és ízlés szerint utánfűszerezzük. A főzés végén bazsalikommal ízesítjük.

Levesbetétként eperlevelet főzünk bele, amelyet külön kifőzve is hozzáadhatunk. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/levesek/sertesragu-leves-szaritott-varganyaval/