Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Ragulevesek

Sertésraguleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg sertéslapocka 15 dkg kolozsvári szalonna 20 dkg barna csiperke gomba 2 fej vöröshagyma 3 szál újhagyma 2 gerezd fokhagyma 3 burgonya 1 kisebb zellergumó 2 dl (lm) tejszín 2 babérlevél 1 rozmaring ág ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors Elkészítése: A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.11.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg barna csiperke gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 burgonya
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2 dl (lm) tejszín
  • 2 babérlevél
  • 1 rozmaring ág
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors


Elkészítése:

A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk az aprított vöröshagymát is, és üvegesre pirítjuk.

A lapockát és a gombát kockára vágjuk és a hagymához adjuk. Mikor a hús már kifehéredik és a gomba is kezd pirulni, felöntjük 1,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a rozmaringot, a szeletekre vágott fokhagymát, és takarék lángon kb. 40 percet főzzük.

A burgonyát és a zellert egyforma kockára vágjuk, és a 40 perc leteltével ezeket is a leveshez adjuk. Felöntjük a tejszínnel. Újraforrástól számítva 15-20 percig főzzük, hogy a zöldségek és a hús is kellően puha legyen.

Felkarikázott újhagymával megszórva, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is