Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertésraguleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg sertéslapocka vagy comb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 0,5 fej zeller
  • 0,5 fej karalábé
  • 8 darab kelbimbó
  • 6 darab karfiol rózsa
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • Ételízesítő
  • 10 dkg apró tészta
  • 3 evőkanál zsiradék

Elkészítése

A húst körömnyi darabokra vágjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük, a többi zöldséget pedig kockákra vagy karikára, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

Egy közepes edényben a zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a húst és még pár percig (húsfehéredésig) együtt pároljuk, majd a zöldségeket és a fűszereket is beletéve további pár percen át alacsony lángon egy rövidke párolás után felöntjük kb 2 liter vízzel.

Miután felforrt a leves, fedő alatt takaréklángon puhára főzzük. Időnként kevergetjük és kóstolunk is a sóssága miatt.

Végül mielőtt elkészülne az étel beleszórjuk a tésztát, 3-4 percig még forraljuk, majd elzárjuk a lángot. Lefedjük és 8-10 perc pihentetés után még forrón ízlés szerint chilivel és borssal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/levesek/sertesraguleves-2/