Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-tojásos burgonyaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg sonka
  • 3 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tej
  • 2 csapott ek finomliszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 db leveskocka
  • 1.5 l víz


Elkészítése:

A meghámozott burgonyát kis kockára vágjuk és vízzel felengedjük. Sózzuk-borsozzuk,hozzáadjuk a leveskockát és puhára főzzük.

A megtisztított főtt tojásokat és a sonkát kis kockára vágjuk, majd beletesszük a már megfőtt levesbe.

Liszttel simára kikeverjük a tejet és a levesbe öntjük. Felforraljuk és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/sonkas-tojasos-burgonyaleves/