Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sóska krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 45 – 50 dkg sóska (vagy mirelit)
  • 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipetnyi cukor (ízlés szerint)
  • só


Elkészítése:

A sóskát szárától és vastag ereitől megtisztítjuk, és több vízben jól megmossuk.

A zsírt felforrósítjuk, hozzáadjuk a sóskát, megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg egészen pépszerűvé nem vált (esetleg turmixoljuk).

A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges víz mennyiséggel felhígítjuk, a sóskára öntjük, és jól felfőzzük, csipet cukorral ízesítjük.

Tetejére pirított zsemlekockákat, vagy pörcöt rakunk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/soska-kremleves/